tirsdag 29. desember 2009

Enda et ørneoffer

Huff, blir trist av å lese avisene for tiden. Nå er nok en hund drept av ørn, jeg kjenner meg nesten litt paranoid. Tør snart ikke stå ute i bånd lenger :(
Hvil ifred lille Tea...

28 kommentarer:

  1. Hvis du leser ALLE tilfeller hvor hund er tatt - er det nettopp det at hunden IKKE er i bånd. Ved siden av deg blir ikke hunden sett på som matkilde for ørnen.

    Hold hunden i bånd!

    SvarSlett
  2. hunder skal gå fritt... skyt ørnen

    SvarSlett
  3. *Ironifilter på* Ja, la oss skyte enhver form for "naturlig" del av naturen, slik at våre kjæledyr kan få tisse hvor de vil uten å gå i bånd... *Ironifilter av*

    Det handler om å tilpasse seg naturen - ikke tilpasse naturen etter oss...

    SvarSlett
  4. Katten tok min mus! Skyt alle katter!

    SvarSlett
  5. Get a bigger dog..not a little white lamb look-a-like..cos thats dinner.

    SvarSlett
  6. Vern ørna, ikkje puddelen!

    SvarSlett
  7. Så går det nær man har jägare som till var pris måste skjuta på allt som rör sig i naturen. Jaga mindre så finns det mat till rovdjuren...så som det ska vara!!!

    SvarSlett
  8. Dumme dumme mennesker

    SvarSlett
  9. Sånn er livet..Kan ikke begynne å drepe alt hver jævla gang noen mister et kjæledyr vett..Så klart det er trist å miste hunden sin på den måten,men sånn er det bare..For passe bedre på,kankje være med bikkja ut når en lufter den? Er INGEN løsning å begynne å drepe ørn pga det her..Skjerp dere..Patetiske mennesker

    SvarSlett
  10. Hold hunden i bånd.

    Tror jeg lest at et menneske drepte et annet menneske, på tide å drepe mennesker også da eller?

    SvarSlett
  11. Når du har en hund ikke stort større enn en kattunge gående løs i skog og mark i Norge så er det ikke å forvente at sånt skjer. Hadde ikke ørna tatt hunden, så hadde sannsynligvis reven gjort det.

    SvarSlett
  12. Det er synd at ørna har krevd enda vet liv, men hva er vitsen med et stort oppslag om en liten hund, ørna dreper mye større dyr enn en hund. Det er påvist at ørn har tatt sau, har også hørt om ørn som har tatt rein. Det har aldri hvært noe oppslag i VG om det.
    Jeg synes heller VG kunne laget en repotase om det. For dere som mener at ørna må fredes,har dere likt at noen kom å stjal 100kr av lønna di hver dag?

    SvarSlett
  13. "Stjal 100 kr av lønna di hver dag..."?

    Det handler om at man må passe på sine interesser (beitedyr, kjæledyr, etc) og løsningen er IKKE å fjerne enhver trussel ved å ta livet av det.

    Menneske må lære seg å leve med naturen, på dens premisser - og ikke skyte alle dyr som kan utgjøre en trussel mot seg selv eller beite-/kjæledyr.

    SvarSlett
  14. Pleier du å stå ute i bånd??

    SvarSlett
  15. Man skal vel nå begynne en STORSTILLT jakt på allt av ørn pga denne jævla puddelen. Slik man gjør med ulv, bjørn, rev, gaupe og ellers alle andre rovdyr vi har i norsk natur. Hvem kom først? Sauebonden eller Ulven? Hvem tok hvem sitt land. Faen det er på tide man starter en storstilt jakt på alle innvolverte. (Bonder, politikere, og generelle idioter ink. naturaktivistGærninger.

    SvarSlett
  16. Jag brukar aldrig kommentera på sånthär, men nu måste jag nästan :)

    Det är klart att man inte tycker om om något blir "stjält", men som alla företagare har man alltid kostnader man inte får betalt för. En bonde kan mista djur till sjukdom, komplicerade födslar och någon enstaka gång till rovdjur. En butik tappar en del av förtjänsten pga stölder, returer som inte går att sälja, varor som aldrig blir sålda och måste säljas till förlust om ens alls, etc. En resturang har mat som blir dålig och inte går att använda, blir bränd i pannan/ugnen, kunder som sticker av utan att betala räkningen. Samma finner du inom alla brancher. Det finns olika sätt att skydda sig, med larm, bättre rutiner, kameror, utbildning, etc.

    Varför ska inte det samma gälla bönder? Att släppa massa djur på skogen/fjället utan att räkna med några som helt förluster är jävligt naivt...minst sagt. Lika lite som en stöldutsatt butik har rätt att skjuta alla som stjäl så har man inte rätt att skjuta alla rovdjur som kämper för sin överlevnad och för ett smörgåsbord serverat när alla andra djur är borta. Mycket av problemet är orsakat av bönderna (+ en del stadsfolk) själva, då de varje år ska skjuta så mycket djur det är lov...och gärna en del därtill. Då är det klart att det blir matbrist och rovdjuren måste finna mat på annat sätt. Minska jakten på älg, rådjur, småvilt, etc så lovar jag att attackarna på tamdjur kommer gå kraftigt neråt. Så jag antar att det är tydligt vart jag vill komma...Sedan i Afrika, Europa och Asien är det vanligt med hundar som lever med och skyddar djur som inte går i inhängnat område. Finns massor att göra UTAN att man måste skjuta massa djur. Tyvärr är det den enkla lösningen...

    Och för eventuella kritiker. JA, jag är uppvuxen på en mellanstor gård, har en far som är bonde och har både varg, björn och gaupe i närområdet.

    SvarSlett
  17. Ynot, nei, men pleier å leie barna mine. Så ikke noe skal kunne skade de, jeg er stor nok til å passe på meg selv. En liten puddeljævel har uansett ikke noe å gjøre i den norske naturflora og de som velger å ha ett slikt dyr får passe på det deretter og ikke kreve at naturen skal tilpasse seg etter dem.

    SvarSlett
  18. Jeg er så enig med dere begge som har skrevet de to siste innleggene. Godt å se at det fortsatt er kloke mennesker her ute.
    Peace Out!:-)

    SvarSlett
  19. "-Det er nesten ikke småvilt igjen. Jeg har jakta hare i årevis, og ser hvordan harebestanden går nedover, sier Halvor Haraldsen til Laagendalsposten".

    Og løsninga hans er da å skyte rovdyr fordi det er lite mat? Om han ikke løp rundt i skogen og slakta småvilt hadde det kanskje vært nok mat til at ørnen ikke tok bikkja hans?

    SvarSlett
  20. Typisk norsk er å skyte alle ville dyr vi ikke liker. Rovdyra har rett til å leve fritt i norsk fauna. Vi har bare med å tilpasse oss.

    Hilsen jeger

    SvarSlett
  21. Det er på tide det blir jakt på ørn det er alt for mange av dem. Har opplevd flokker på 15-20 stykker bare 1 km unna by.
    Mvh
    Gunnar

    SvarSlett
  22. Huff Gunnar.. det er forferdelig.. kanskje de spiser deg opp... !

    SvarSlett
  23. Tror ikke det er meningen at all ørn skal utryddes, det er her snakk om at det er alt for mye ørn - og det er ikke nok mat til dem. Vår katt ble tatt av ørn nå i jula. Skal vi være nødt til å holde dyrene inne ?? Synes ikke det er naturlig å sette kattene ute i band eller.... Kan også nevne her på den lille plassen vi bor ser vi masse ørn hver dag, og det er et ti talls katter som er tatt det siste året. Ørna tar også lam. Noen har også opplevd at ørna sirkle over dem når de er ute å lufter hunden sin - i band!! Er dette nromalt?? Nei, la oss få lov til å begynne å jakte på ørn, ikke for å utrydde men for å regulere ørnbestanden!!

    SvarSlett
  24. Ørneflokker høres ikke akkurat sannsynlig ut, Gunnar!!

    SvarSlett
  25. Ikke det, da har du ikke vært i Salten i Norland, der kan du se store flokker av havørn.
    Det er på tide det blir en reduksjon av ørna.

    Mvh
    Gunnar

    SvarSlett
  26. Tar ikke havørna fisk?

    SvarSlett
  27. Synes ikke det høres så urimelig å tynne ut bestanden i området hvis det er for mye.

    SvarSlett
  28. Leit uansett hvordan man ser på det.Jeg har selv en maken hunt til Tea:(Vondt og se:(Men det er også vondt vist dyr sulter,de vet jo ikke hva som er rett og galt.Så til dere som skjeller ut andre!Skjerp dere.Det kan skje tragedier.hilsen Pernille

    SvarSlett